Sunnmøringer har fått smaken på Porsche

Porsche Center Ålesund åpnet i mars i fjor. Året endte likevel med en omsetning på nær 100 millioner kroner. 

Porsche-salget i Norge synes å gå én vei. Rett opp.Vi har tidligere omtalt hvordan Porsche Center Stavanger opplevde en kraftig økning i bilsalget til tross for at oljekrisen herjet regionen.I mars i fjor åpnet Porsche Center Ålesund, og selv om sunnmøringer har rykte på seg for å være noe gjerrige, har det nye Porsche-senteret likevel solgt biler i bøtter og spann.2017 bød på en omsetning på rett i underkant av 100 millioner kroner, og på bunnlinjen satt selskapet igjen med et overskudd på om lag to millioner kroner. - Vi er superfornøyde med omsetningen. Vi åpnet Porsche Center Ålesund i slutten av mars i fjor og utviklingen og omsetningen har vært utrolig bra, sier daglig leder Jørgen Romestrand. Han kan fortelle at den dyreste Porschen som ble solgt i Ålesund i 2017 hadde en prislapp på fire millioner kroner.                                                              Det er ingenting som tyder på at salget vil bli noe dårligere i år.- Aktivitetsnivået har fortsatt med uforminsket styrke inn i 2018 og det er vi naturligvis tilfreds med, sier Romestrand som er medeier i Porsche Center Ålesund.- Med tanke på størrelsen var det ikke gitt at Ålesund skulle få eget Porsche Center. Det er mange større byer i landet som ikke har en autorisert Porsche-forhandler. Den slitne myten om at sunnmøringer er «gnitne», har kanskje dødd ut. Felles for kundene våre er at de legger en del penger i bil og de setter pris på både bilen og opplevelsen det gir å eie en Porsche, fortsetter han.