+ mer

Nå kommer BMW Z4

Langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og cabriolet-tak i stoff.

I august i fjor ble konseptbilen BMW Concept Z4 avduket på den eksklusive bilutstillingen «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California. Nå nærmer det seg premieretid for den endelige produksjonmodellen. 
Langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og cabriolet-tak i stoff – det er oppskriften på en klassisk roadster. BMW har gjennom tidene lansert en rekke modeller etter denne oppskriften; BMW 328 Mille Miglia, BMW 507 og BMW Z8, for å nevne noen.– Den nye generasjonen av BMW Z4 fører selvsagt denne arven videre. Samtidig kommer modellen med ny teknikk og en ekstra dose kjøreglede for full frihet på fire hjul og vind i håret, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.
Spydspissen
En av de nye Z4-modellene som testes for fullt i disse dager bærer navnet M40i. Den vil bli levert med en ny og kraftfull rekkesekser bensinmotor, et sportsunderstell med elektronisk styrte dempere, en helt nyutviklet frontanksel og en elektronisk sperre i differensialen på bakakselen. I typisk BMW-manér er målet selvsagt å være den mest kjøreglade roadsteren i segmentet.Helt nye BMW Z4 lanseres senere i år og tekniske detaljer og priser blir kjent senere. 

Motor