+ mer

Peugeot lanserer ny og sporty stasjonsvogn

Stasjonsvognutgaven 508 SW kommer til Norge tidlig i 2019. 

Kun få måneder etter lanseringen av sedanen 508, viser Peugeot nå fram stasjonsvognutgaven 508 SW.Peugeot ønsker med denne utgaven å vekke oppsikt med et nytt standard design for stasjonsvogn-klassen, med en balanse mellom sporty eleganse og praktiske behov.Den offisielle lanseringen finner sted på Paris Motor Show til høsten, og bilen vil komme for salg i Europa i løpet av januar 2019. Ifølge importøren kan en også vente seg at denne kommer til Norge tidlig i 2019. - Målet til Peugeot er klart og tydelig: Å lage en bil du har lyst til å eie, samtidig som man bryter med det tradisjonelle stasjonsvogndesignet og tilbyr et moderne formspråk, sier PR- og informasjonssjef Stian Gihle. Nye Peugeot 508 SW er nesten 6 centimeter lavere enn sin forgjenger, som gir en høyde på 1,42 meter og nesten like lav som sedanen. Sammen med en lengde på 4,78 meter ønsker Peugeot å vise frem myke og flytende linjer, kombinert med et lavt tak.Nattkamera, adaptiv cruise control med stop & go funksjon, full parkeringsassistent, LED-frontlys med EVS (lysene følger svingene), aktiv filskiftevarsling og permanent ARS er alle hjelpemidler som skiller 508 SW fra resten av Peugeot-modellene. I andre halvdel av 2019 kommer 508 som også som Plug-in Hybrid. Modellen vil være basert på en turbo bensinmotor og en elektrisk motor på 110 hestekrefter. Bilen vil ha en elektrisk rekkevidde på 50 km målt etter WLTP-standarden.Toppfart i elektrisk modus er 130 km/t. Batteriene vil være lokalisert under baksetene, slik at det store bagasjerommet opprettholdes, skriver Peugeot. 

Motor