+ mer

BMW setter opp prisene i Kina

Årsaken skal være straffetoll på amerikanskproduserte biler. 

Det tyske bilmerket BMW øker prisene på amerikanskproduserte biler i Kina, skriver Financial Times.Prisøkningen skal i hovedsak gjelde SUV-modellene X5 og X6, som vil koste henholdsvis fire og syv prosent mer.Årsaken skal være at Kina har økt bilskatten fra 15 til 40 prosent i protest mot amerikansk straffetoll på kinesiske varer.BMW er Amerikas største eksportør av biler til Kina takket være South Carolina-anlegget, som er bilprodusentens største.I fjor ble over 70 prosent av bilene til eksportmarkedet produsert her.BMW blir den første av de største bilprodusentene som setter opp prisene på amerikanskproduserte biler i Kina.Den eneste andre produsenten som har hevet prisene er den elektriske bilprodusenten Tesla.
Motor