+ mer

Her er nye Audi Q3

Familie-SUVen kommer i ny drakt.

Første generasjon av Audi Q3 kom på markedet i 2011. Siden den gang har Audi fornyet både storebror Q5 og størstemann Q7. I tillegg har bilprodusenten lansert kompakt-SUVen Q2.Det var derfor på høy tid at Audi kom med en ny generasjon av Q3. Den nye generasjonen er akkurat offisiell, og den blir helt ny fra innerst til ytterst.- SUV-segmentet er et viktig segment i det norske markedet, og dette er en praktisk familie-SUV som dekker de aller fleste behov. Forrige utgave av Q3 ble en kjempesuksess i Norge, og med enda mer sporty design, større plass og mer dynamiske egenskaper, er nye Q3 som skapt for norske forhold. Dette er et historisk lanseringsår for Audi, og nye Q3 er en bil vi virkelig har gledet oss til å vise frem, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i en pressemelding.Blir størreSammenliknet med forgjengeren, har nye Q3 vokst i alle dimensjoner. Den er 4,485 millimeter lang, 1,856 millimeter bred, og 1,585 millimeter høy. Akselavstanden, som har blitt strukket med 77 millimeter, er romslig, men samtidig ekstremt allsidig: Baksetene kan flyttes frem og tilbake med hele 150 millimeter, og den tredelte ryggen kan justeres på syv ulike nivåer (tilvalg). Avhengig av hvordan baksetene står, varierer bagasjerommet mellom 530 og 1,525 liter.Ny infotainment og mer sportySom alle de andre nye Audi-modellene, får også Q3 en digital oppgradering i form av de nye heldigitale displayene, utvidede infotainment-løsninger og innovative assistentsystemer – samt at ny og forbedret demping skal underbygge og styrke komfortfølelsen du får i nye Q3, skriver Audi.Nye Q3 ser betydelig mer sportslig ut enn forgjengeren sin. Takket være den iøynefallende, åpne Singleframe-grillen, og de store luftinntakene, får Q3 en maskulin front som spiller på både lys og skygge. De smale frontlyktene understreker det sinte uttrykket, og Audi lar deg velge mellom tre ulike utgaver, med blant annet Matrix LED-teknologi som tilvalg.Interiøret spiller videre på linjene og designspråket til eksteriøret, og det er tydelig at Q3 følger i fotsporene til de største Audi-modellene.Fire motoralternativerNye Audi Q3 kommer med fire ulike motoralternativer. Tre bensin-motorer og én diesel-motor kombinert med enten forhjulstrekk eller quattro-firehjulstrekk. Motoralternativene strekker seg fra 150 hestekrefter til 230 hestekrefter, og alle motorene er firesylindret med direkte innsprøytning og turbo. De er alle, kraftfulle, balanserte og effektive.Q3 leveres enten med en 6-trinns manuell girkasse, eller den raske 7-trinns S tronic automatkassen. Offroad leverer den permanente firehjulsdriften, fremgår det av pressemeldingen.
Motor