Slik blir prisen på den store el-varebilen

Elektriske Volkswagen e-Crafter er lanseringsklar til høsten. Nå er prisen klar.

I forbindelse med Harald A. Møllers deltakelse på Arendalsuka, lanserer Volkswagen Nyttekjøretøy prisen på den helektriske e-Crafter.- Det nærmer seg introduksjon av vår første elektriske varebil og det kjennes riktig for oss å dele lanseringsplanene for e-Crafter på vårt seminar om elektrisk mobilitet på Arendalsuka. sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.- Volkswagen e-Crafter blir introdusert på IAA-messen i Hannover den 19. september 2018, og like etter vil vi åpne for bestillinger og lansere e-Crafter i Norge, sier Wirak.ModellutvalgVolkswagen e-Crafter kommer som varebil med L3H3 karosseri og med et fast høyt standardutstyrsnivå. Den leveres først som 3,5 t totalvekt med ca 950 kg nyttelast.Volkswagen e-Crafter vil koste 630.000 kroner eks mva. Dette inkluderer standardutstyr til en verdi av 52.000 kroner i forhold til en Crafter med dieselmotor.Teknologi:Teknologien i Volkswagen e-Crafter baserer seg på Volkswagen e-Golf med en 36k Wh batteripakke. Dette gir en rekkevidde etter NEDC på 160km.Batteripakken er plassert under vareromsgulvet mot skilleveggen, som gir en godt balansert bil med lavt tyngdepunkt. Den eneste forskjellen fra systemet på e-Golf er at rekuperasjonen av bremseenergi alltid vil være på høyeste nivå.e-Crafter kan enten lades ved AC-lading inntil 7,2kW, eller ved hurtiglading på 40kW (45 minutter ladetid til 80% kapasitet).Ladekontakten er plassert under lokket hvor dieselpåfyllingen normalt sett befinner seg på Crafter.

Les også