VW Polo GTI - artig liten sak!

Vi har prøvekjørt en artig liten sak.

VW skapte nærmest GTI-fenomenet da de på 70-tallet satte inn en «stor» motor i sin populære Golf-modell. 110 hk var mye den gang da 50 og 70 hk var det vanlige i denne bilen. Med en egenvekt på rundt 800 kg ble den lille bilen oppfattet som en liten kruttønne. Siden den gang har Golfen vokst og vokst, noe som betyr at Polo GTI ligger nærmere opp mot «gamle» Golf GTI.Men Polo-en er likevel nærmest en gigant sammenlignet med 70-tallets småbiler. Dagens Polo GTI er 4,07 meter lang og veier 1,3 tonn, 35 cm lengre enn første generasjon Golf. Men den er kjapp. 200 hk hentet fra en to liters bensinmotor sender Polen fra 0 til 100 km/t på 6,7 sekunder. Toppfarten er på 237 km/t, noe som betyr at småbilen holder tritt med de fleste på Autobahn.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også