+ mer

Harald Huysman med comeback

Den tidligere toppføreren Harald Huysman gjør comeback på Rudskogen til helgen.

Til helgen er det klart for Porsche Festival på Rudskogen. Hovednummeret blir runde 11 og 12 i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor Roar Lindland kjemper helt i toppen og den tidligere toppføreren Harald Huysman gjør comeback.Harald Huysman er godt kjent for de fleste som en av Norgeshistoriens beste racerførere med blant annet flere deltakelser i 24-timersløpet på Le Mans på CV-en. På Le Mans kjørte Huysman for Porsche, og han deltok også i Porsche Supercup i 1994. Nå blir det comeback på 59-åringen, som også er majoritetseier på Rudskogen.- Planen var egentlig at Dennis Hauger skulle kjøre gjestebilen, men Dennis er for ung. Derfor fikk jeg, som hans manager, en forespørsel om å kjøre i stedet, og det blir morsomt med et comeback. Det blir vanskelig, men jeg får Dennis Hauger som mentor, og det viktigste er å ha det gøy, sier Harald Huysman i en pressemelding. Han ga seg som profesjonell racerfører i 1994.Det er flere nordmenn som deltar i Porsche Carrera Cup Scandinavia, og Roar Lindland kjemper helt i toppen av mesterskapet. Med fire løp igjen ligger Lindland på en andreplass sammenlagt, bare 11 poeng bak lederen Lukas Sundahl.- Det er ikke umulig å vinne mesterskapet i år. Mitt hovedmål i år har vært Porsche Supercup, men ettersom det har gått så bra i den skandinaviske serien så satser jeg seriøst der også. Og det blir morsomt å kjøre på hjemmebane, sier Roar Lindland som kommer til Rudskogen rett fra Monza i Italia, der han vant ProAm-klassen i Porsche Supercup.Også flere nordmenn stiller til start i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som Steffen André Feet, Ole William Nærsnes og Roger Hermansen.På Rudskogen skal det også kjøres STCC for første gang denne helgen. STCC har i mange år vært Skandinavias mest prestisjefylte bilsportsmesterskap, og førere som Johan Kristoffersson, Robert Dahlgren og Fredrik Ekblom kjemper helt i toppen. Det svenskbaserte mesterskapet har tidligere hatt gjestevisitter på Arctic Circle Raceway ved Mo i Rana og Vålerbanen.Det skal også kjøres løp i Formel STCC, hvor Emil Heyerdahl, Edward Sander Woldseth og Lars Solheim forvarer de norske fargene. I tillegg blir det kjørt løp i både de norske og svenske GT-klassene.
Motor