+ mer

Neste år kommer BMWs neste hybrid

Toppfarten økes til 235 km/t i BM X5 45e.

Den helt nye generasjonen BMW X5 lanseres i november. BMW opplyser allerede nå at neste år kommer det en ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på opptil 80 km.- Med en solid økning i den elektriske rekkevidden, vil de fleste kunne kjøre denne ladbare SUV-en ene og alene på strøm i hverdagen. Samtidig har bilen en rekke andre egenskaper som står høyt i kurs hos våre kunder, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.I den nye BMW X5 45e iPerformance kombineres kreftene fra to motorer. Bensinmotoren er en twinturbo rekkesekser på 3 liter, og yter 286 hk med dreiemoment på 450 Nm.Den elektriske motoren leverer alene 112 hk med 265 Nm dreiemoment. Samlet effekt blir dermed 394 hk og et maks dreiemoment på 600 Nm.
Den elektriske motoren kan alene besørge en toppfart på 140 km/t, mens toppfarten økes til 235 km/t ved full effekt på begge motorene.
Akselerasjonen fra 0-100 km/t gjøres unna på 5,6 sekunder.Sammenlignet med andre nye BMW X5-modeller reduseres bagasjeromsvolumet med rundt 150 liter, men byr fortsatt på 500 liter.- Det har vært mange diskusjoner rundt den elektriske rekkevidden til de første ladbare hybridene som kom på markedet. Med andre generasjon ladbare BMW X5 viser vi at BMW har teknologien som skal til for å løfte disse modellene til et nytt nivå. De store ladbare bilene vil også fremover ha best kapasitet til å bære den ekstra vekten til batteriene og by på lengst elektrisk rekkevidde, men vi kan forvente oss at både teknologi og elektrisk rekkevidde vil smitte over på mindre, kommende modeller, sier Marius Tegneby.Nye BMW X5 45e iPerformance lanseres i løpet av 2019. Mer informasjon om pris, bestilling og lansering vil komme senere.
Motor