Skal levere 360 VW Amarok til Forsvaret

Harald A. Møller AS har inngått historisk avtale.

Harald A. Møller AS har vunnet Prosjekt 5044, Forsvarsmateriells anbudskonkurranse for anskaffelse av nye feltvogner til Heimevernet, som ble lyst ut som anbud våren 2017.Avtalen er ifølge YrkesBil.no den største enkeltkontrakten som noensinne er inngått mellom importøren og en norsk kunde.I første omgang skal Harald A. Møller AS levere minst 360 feltvogner av typen Volkswagen Amarok. Avtalen inneholder imidlertid en opsjon på inntil 700 biler totalt. Kostnadsrammen for avtalen er på 338 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift.– Dette er en stor dag. En slik avtale og bestilling er en stor tillitserklæring for oss som importør og produktene vi leverer, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy til nettstedet.Avtalen har en varighet på inntil 7 år. Avtalen mellom Forsvarsmateriell og Harald A. Møller gjelder i tillegg inntil 20 år for service og ettermarkedstjenester etter at siste bil er levert. Denne avtalen er knyttet opp mot 11 Volkswagen-forhandlere i HVs distrikter i hele Norge.Ifølge Dag Ivar Grefslie, salgssjef for flåter i Harald A. Møller AS, skal Forsvaret i utgangspunktet skru det de kan selv.Bilene kommer delvis modifisert fra Volkswagen Nutzfahrzeuges fabrikk i tyske Hannover, før de går til påbyggeren Modiforce i Nederland.De første 152 bilene skal leveres i 2. halvår 2019.

Les også