BMW tilbakekaller over 1 million biler

«I enkelte dieselbiler kan glykol-kjølevæske lekke» fra en defekt komponent som beskrives som en kjøler for resirkulering av bensin. Denne væsken kan i kombinasjon med andre substanser i systemet føre til brannrisiko, heter det i en uttalelse fra BMW.Selskapet sier at de har tatt kontakt med bilselgere, som i sin tur oppfordres til å ta kontakt med eiere av de aktuelle bilene for å få gjennomført en sjekk.– Modulen for eksosresirkulering vil bli sjekket, og hvis det er defekter i delene, vil disse bli byttet ut, skriver BMW.Selskapet kunngjorde allerede i august at de tilbakekalte 480.000 biler som var rammet av samme feil fra land i Europa og Asia. De kom også med en offentlig unnskyldning til Sør-Korea etter at rundt 30 BMWer tok fyr der tidligere i år.I uttalelsen tirsdag heter det at BMW har sjekket flere dieselmodeller og identifisert en «minimal risiko» i noen av dem.Med den siste tilbakekallelsen har BMW tilbakekalt ialt 1,6 millioner biler rundt om i verden.(©NTB)

Les også