Honda Civic Type R: En utrolig morsom lekebil

Det kan nesten bli for mye av det gode.

Kan det bli for mye av det gode? Hestekrefter altså. Vanligvis ville vi avfeid den tanken som tull, men i Honda Civic Type Rs tilfelle er vi tilbøyelige til å si at grensen nok er nådd. 320 hk som skal plantes ned i bakken via forhjulene er nesten i overkant.Vi ga aldri bånn gass i løpet av uken vi kjørte Civic-en. Vi turte rett og slett ikke, av hensyn til liv, førerkort og eventuelle dyre forsikringsoppgjør. Du skal nemlig vite hva du gjør når du tråkker til i en Type R. «Torque steer» kan gjøre bilen uberegnelig og uforutsigbar, ikke minst hvis underlaget ikke er helt tørt. Det var litt av problemet vi slet med i løpet av perioden vi lånte bilen, våte høstveier.Vi skulle gjerne kjørt bilen på en tørr bane, for vi vet at rundetidene den har prestert på Nürburgring er imponerende.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også