Enda en bobil-rekord

– Bobilrekorden er allerede et faktum, to måneder før 2018 er over.

2018 blir tredje år på rad med rekordvekst for bobiler i Norge, ifølge fersk statistikk. – Bransjetallene viser at etterspørselen har vært sterk også gjennom senhøsten. Bare i løpet av oktober ble det registrert 274 nye bobiler og 126 campingvogner her i landet, sier Bengt Heggertveit, konsernsjef i forhandlerkjeden Ferda, i en melding.Så langt i år ligger totalsalget av bobiler på 3.933 enheter, mens det i hele 2017 ble registrert 3.630. Antall nye campingvogner i årets ti første måneder er 2.685, som er omtrent på linje med fjoråret.– Bobilrekorden er allerede et faktum, to måneder før 2018 er over. Det forteller mye om styrken i campingtrenden at salget når en ny topp for tredje år på rad, sier Heggertveit.Nylig ble det fremlagt en forskningsrapport som sammenligner klimaeffekten av ulike ferieformer.– Her kommer bobilferier godt ut, og bedre enn for eksempel sydentur, storbyreiser og ferie langs Norskekysten med motorbåt. Med økt bevissthet om betydningen av miljøvennlig atferd, vil slike funn trolig bidra til å styrke interessen for moderne camping ytterligere, mener Ferda-sjefen.Det er Østfoldforskning som har utarbeidet klimaregnskapet knyttet til bruk av bobil, på oppdrag fra Norges Caravanbransjeforbund (NCB).– Det er viktig at vi nå har fått en slik miljørapport. Den viser naturlig nok at bobilen forurenser når den vurderes som et kjøretøy, men som et ferie- og fritidskonsept blir den samlet sett mye mer klimavennlig enn mange alternativer, sier Geir Holm, generalsekretær i NCB.

Les også