Ny hydrogen-stasjon åpnet i dag

Det blir lettere å eie hydrogen-bil når ny stasjon nå er åpnet.

I dag var det offisiell åpning av Uno-X Hvam i Skedsmo kommune og her kan kunden velge om man vil fylle hydrogen, bensin eller diesel.Uno-X vil gi hydrogenbilen en mulighet hos norske bilister, skriver selskapet i en pressemelding. Hydrogenbilen slipper kun ut vanndamp og har samme komfort, rekkevidde og fylletid som bensin- og dieselbiler. De fleste store bilprodusentene skal tilby hydrogenbiler fremover. Bilene er fritatt for engangsavgift, moms og bomavgift. I tillegg kan de kjøres i kollektivfeltet. I Skedsmo kommune er det også gratis å parkere med hydrogenbil.- Vi ønsker velkommen til vår energistasjon på Hvam med god beligghenhet ved E6. Hos oss er det enkelt og effektivt å fylle tanken med den energien man trenger. Vi er veldig glade for at hydrogenbilistene har fått en stasjon i dette området, sier Irene Johanson, regionsjef i Uno-X Norge AS.Uno-X har latt seg inspirere av ambisjonene til kommune og fylkeskommune, og Uno-X Hvam blir den andre av selskapets stasjoner i Akershus som tilbyr hydrogen. Det selges også hydrogen på Uno-X Kjørbo i Sandvika og snart kommer en stasjon i Ås kommune. Selskapets ambisjon er å tilby et stasjonsnettverk langs de store trakkfikkaksene i Norge så snart som mulig.Uno-X Norge AS er en del av Uno-X Energi og eies av Reitangruppen.Uno-X Hydrogen AS bygger hydrogenstasjonene for Uno-X. Selskapet eies av Uno-X Energi, NEL Fuel og Praxair Norge.

Les også