Politiet får kontroll over bruktbilselgerne

Politiet har inngått en avtale som har som formål å forhindre omsetning av stjålne eller ulovlige kjøretøy gjennom markedsplassen Finn.

– Vi ønsker å bidra til en opprydding i dette markedet. Den bør selvsagt være landsomfattende, siden også Finn dekker hele landet. Derfor er det både riktig og viktig at vi har fått med både Oslo-politiet og resten av landets politidistrikt, sier sikkerhetssjef Geir Petter Gjefsen i Finn i en pressemelding.Man må ha brukthandelbevilling fra første solgte bil dersom salget skjer med næringsformål. Avgjørelsen om dette ligger hos politiet, som vil bistå nettstedet i vurderingen av om selger er næringsdrivende.I fjor ble det gjort rundt 470.000 bruktbilkjøp i Norge. Finn står for omtrent 90 prosent av markedet og har så langt i år registrert nesten 400.000 bilkjøp. Dette utgjør en samlet verdi på 120 milliarder kroner og en snittpris på 202.000 kroner per bil.– Vi tror at avtalen vil bidra til å få kontroll på useriøse aktører som selger biler som omsettes svart og som ikke burde vært på veien. I tillegg tror vi at dette vil bidra til å øke tryggheten for folk når de skal handle bil på Finn, slik at de vet hvem de handler fra, sier politiinspektør Jan Eirik Thomessen i Oslo politidistrikt.Politiet har inngått en avtale som har som formål å forhindre omsetning av stjålne eller ulovlige kjøretøy gjennom markedsplassen Finn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix(©NTB)

Les også