Satser på superluksus - spar én million på bil

Nils Tronrud åpner Bentley-forretning for rike nordmenn i Bærum. 

 Nils Tronrud åpner Bentley-forretning i Bærum for rike nordmenn. Med avgiftsrabatt som hybridbil sparer kundene én million kroner pr. bil.- Markedet for premiumbiler har hatt en voldsom utvikling i Norge. Når jeg ser hva Porsche og andre selger av biler, tror jeg det fortsatt vil være etterspørsel etter fossile biler i dette segmentet, forteller bilinvestor, Nils Tronrud. Segmentet han sikter til er det hvor bilene er uvanlig motorsterke, har mye ekstrautstyr og prisen er over 2 millioner kroner, skriver Finansavisen. Og det er veksten her som gjør at han nå velger å danne en autorisert Bentley-forhandler i Norge.
- Jeg hadde ikke gjort dette om det ikke var noen Norges-vennlige modeller å selge. At vi får en plugg-inn-hybrid i sortimentet var en forutsetning for å kunne satse på dette, sier Tronrud til avisen.
Høy prisklasseFinansavisens beregninger, med utgangspunkt i den eksisterende, tolvsylindrede Bentley Bentayga, tilsier at kundene kan spare opp mot én million kroner på å velge plugg-inn-hybriden.I første omgang er det snakk om den store SUV-en Bentley Bentayga, som lanseres med ladbar drivlinje i april neste år. Denne får etter alt å dømme samme teknologi og sekssylindret motor som dagens Porsche Cayenne plugg-inn-hybrid, noe som ifølge Tronrud vil gjøre den ettertraktet i Norge.
- Vi tar utgangspunkt i at en ferdig utstyrt bil koster rundt 2,1 millioner kroner. Det er bare en halv million opp fra en ladbar Range Rover, som er håndterbart for en del kunder, sier han til Finansavisen. 
Elektrisk BentleyEn elektrisk Bentley ligger etter sigende også i kortene, men ventes ikke inn før 2020. At den bilen er høyaktuell for Norge, er ifølge Tronrud en selvfølge.- Når Porsche etterhvert selger tusenvis av sin elektriske bil, kan vi selge 100 elektriske Bentley-er, spekulerer Tronrud.

Les også