+ mer
Michael Sohn

Tyske bilprodusenter går med på å reparere gamle dieselbiler

Tyske myndigheter og bilindustrien er blitt enige om hvordan eldre diselbiler kan repareres for å gi mindre utslipp.

Publisert 8. nov. 2018 kl. 18.59
Oppdatert 8. nov. 2018 klokken 19.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord

Den opphetede debatten har pågått i lengre tid, men nå er partene enige. Tyske bilprodusenter går med på å betale inntil 3.000 euro for komponenter som vil gjøre eldre dieselmodeller mer miljøvennlige.Reparasjonene omfatter i første omgang bileiere i 15 tyske byer der utslippsnivåene er spesielt høye. Mange av Tysklands største byer har registrert nivåer som langt overstiger EUs norm for NOX-utslipp. Gamle dieselbiler er definert som de største synderne.Bilindustrien har allerede gått med på å støtte oppdatering av bilenes programvare, samt tilby gunstige innbyttepriser. Men myndighetene har ment at produsentene også skulle bekoste oppgradering av motor og eksosanlegg i graverende tilfeller.Omdømmet til tyske bilindustri har fått alvorlige riper i de senere år etter at det ble avdekket systematisk og planlagt juks med utslippsmålingene. Millioner av biler fra flere anerkjente produsenter hadde fått installert komponenter som viste for lave nivåer av miljøfarlige gasser.(©NTB)