Volvo samarbeider med kinesisk selskap om selvkjørende biler

Volvo Cars og Baidu skal samarbeide om å utvikle og produsere selvkjørende biler.

Volvo Cars har inngått et samarbeid med Baidu, selskapet bak den ledende kinesiske søkemotoren med samme navn. Selskapene skal samarbeid om å utvikle elektriske og fullstendig selvkjørende biler som skal tilbys i Kina, verdens største bilmarked, fremgår det av en melding.Volvo Cars er den første utenlandske bilprodusenten som samarbeider så tett med Baidu om å utvikle selvkjørende biler. Samarbeidet gjør det mulig for begge selskapene å selge selvkjørende biler til kinesiske kunder, noe som understreker Volvo Cars’ ambisjon om å være den foretrukne billeverandøren for internasjonale mobilitetsleverandører.– Gjennom samarbeidet med Baidu tar vi et stort steg i retning av å kommersialisere våre autonomkompatible biler, som er basert på Volvos bransjeledende sikkerhetsteknologi. Selvkjørende teknologi er i sterk utvikling i Kina, der Baidu er en ledende aktør. Det kinesiske markedet gir store muligheter for oss til å bli den foretrukne leverandørene til selskaper som har flåter av selvkjørende biler, sier Håkan Samuelsson, president & CEO i Volvo Cars, i meldingen.

Les også