VW Touareg - snobbe ned-SUV-en

VW Touareg er en undervurdert premium-SUV.

En folkevogn er ikke nødvendigvis en folkevogn. Touareg er et utmerket eksempel på det. Volkswagens store SUV er definitivt ikke veldig folkelig hvis man ser på prislappen.  Den er derimot en undervurdert, luksuriøs offroader og familiebil.Første generasjon så dagens lys i 2002, mens tredje generasjon er på veien nå.Den gjør ganske mye ut av seg. Selv om Touareg gjerne har havnet litt i skyggen av modeller som BMW X5, Volvo XC90, Audi Q7 osv er det langt ifra noen anonym bil (lenger).  Vi legger blant annet merke til at fronten har blitt mer markant og ruvende.Touareg fyller opp plassen mellom de hvite strekene på en parkeringsplass, for å si det slik.(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vi har prøvekjørt bilen med det som trolig er den mest passende drivlinjen av dem alle, en tre liters dieselmaskin på 286 hk.  Ja, det er diesel som er mest fornuftig her.  Vi snakker om en milsluker av rang. Touareg er av bilmodellene som gir deg lyst å kjøre langt, virkelig langt.Her har du krefter i overflod.  Seige 600 Nm dreiemoment gjør bilen lettkjørt. Forbikjøringer er ikke noe problem. Selv sprinten 0-100 km/t går unna på bare 6,1 sekunder. Vi snakker om en bil på to tonn.Med en dieseltank på 75 liter og et teoretisk forbruk ved blandet kjøring på 0,66 liter på mila har du en rekkevidde på 1.136 km.  Da kan du bare vinke farvel til elektriske alternativer som står i ladekø.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Touareg har en drøss med kjøreprogrammer. Finner du ikke noe passende program, er du nok på en annen planet.Luftfjæringen, som er ekstrautstyr, gir komfort i toppklasse. I tillegg gjør den bilen til en offroader ved at bakkeklaringen kan økes til 30 cm. I normaloppsettet ruver bilen 22 cm over bakken.Vi fikk sesongens første store snøfall i fleisen i løpet av vår testperiode. Da føltes Touarag som kongen på haugen.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Touareg, 4,88 meter lang, er romslig. Du har god plass i kupeen og kan i tillegg glede deg over et bagasjerom på hele 810 liter. Sa vi familiebil?Hengervekten er på inntil 3,5 tonn, så her er det bare å legge ut på tur med hesten eller båten når det skulle være aktuelt.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Man har det rett og slett veldig bra i en Touareg. Dashbordet har fått en skikkelig «make over». Vår testbil var utstyrt med såkalt Innovision Cockpit, et heldigitalt dashbord til 40.000 kroner ekstra, som både ser utrolig bra ut og fungerer utmerket.VW har kastet ut mange knapper fra Touareg. Nå styres mange funksjoner via en 38 cm stor berøringsskjerm. Det hele er intuitivt satt opp og trenger neppe mange dager med tilvenning før det sitter i fingrene.(Artikkelen fortsetter under bildet)
Touareg starter på en snau million, mens prisen på vår testbil ligger på 1,2 millioner kroner. Om det er dyrt eller billig skal vi ikke ta stilling til.  Det vi kan si er at du får veldig mye bil for pengene.  Den dekker svært mange behov. For noen vil det sikkert være mer «fornuftig» å kjøpe en elektrisk Audi e-tron, Tesla Model X eller lignende, men for mange er fortsatt en diesel-SUV det riktige.Touareg kan være løsningen for deg som er på jakt etter en stor, velutstyrt SUV, med «snobbe ned-navnet» Volkswagen.

Les også