David Dewhurst Photography

Dette er årets sikreste bil

Lexus til topps i sikkerhetskåring.

Euro NCAP gjennomfører årlig en test av de fleste nye bilmodeller på det europeiske markedet.I år stakk Lexus ES av med seieren i to klasser; «store familiebiler» og «hybridbiler og elbiler».Det fremgår av en pressemelding mandag. 

- Dette er en stor anerkjennelse og vi er utrolig stolte over de fantastiske resultatene til Lexus ES, sier Knut-Erik Jahnsen, sjef for Lexus i Norge.
Kravene for å få fem stjerner av kollisjonsinstituttet Euro NCAP er strengere for 2018-modellene, opplyses det, da det i større grad tas hensyn til sikkerheten til syklister og fotgjengere.- Den nye Lexus ES kommer med vår mest avanserte pakke av sikkerhetsteknologi. Teknologien øker tryggheten for sjåføren og passasjerer og bidrar til at ulykker unngås, også med gående og syklende, sier Jahnsen.
2018-modellen av Lexus ES er bilprodusentens mest solgte modell på verdensbasis.