Volvo selger flest biler med firehjulsdrift

Salget av firehjulsdrift har økt med 77 prosent siden 2010.

Salget av biler med firehjulsdrift øker i Norge, og Volvo er bilmerket som selger flest viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). I 2018 ble det registrert 60.924 firehjulsdrevne biler på det norske markedet. 9.770 av disse var fra Volvo, noe som gir merket en markedsandel på 16 prosent.- Flere og flere av våre kunder ønsker seg AWD. Våre Plug-in hybrid-biler, som står for nesten 70 prosent av salget, tilbyr AWD som standard. Det samme gjør Cross Country-modellene og dette har gitt oss en sterk posisjon i markedet, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.Volvo V90 er blant Norges mest solgte stasjonsvogner. Over 80 prosent av de solgte bilene har AWD og Plug-in hybrid.- AWD er ettertraktet fordi det gir god fremkommelighet, gode kjøreegenskaper og trygghet på veien selv om terrenget er ulendt, sier Trosby.Økt salget med 77 prosentI 2010 ble det solgt 34.352 biler med firehjulsdrift i Norge. I 2018 har det samme tallet økt til 60.924, tilsvarende en økning på 77 prosent.- Dette er en trend, og den vil vedvare. Andelen firehjulsdrift har steget jevnt og trutt de siste årene, og jeg ser ingen tegn til at det skal avta. Skal du ha en topp utstyrt bil i dag inkluderer det firehjulsdrift.Det sier Anders Hovde, ansvarlig for bilmarkedsresearch i analyseselskapet Kantar TNS. Han mener firehjulsdrift vil fortsette å øke i popularitet blant nordmenn.- Vi har et klima og en topografi som gjør det praktisk med trekk på alle fire. Med en relativt lav prisdifferanse mellom to og firehjulstrekk og gode tilbud i alle prisklasser ser flere muligheten til å kjøre med firehjulsdrift, sier Hovde.

Les også