The undated photo provided by Porsche on Nov. 28, 2018 shows the new Porsche 911 Carrera 4S. Porsche unveiled the eighth generation of his emblematic sports car in Los Angeles. (Porsche via AP) CB

Porsche risikerer en kjemperipe i lakken

Den tyske bilprodusenten Porsche risikerer en heftig bot i forbindelse med sin rolle i den såkalte dieselgate-skandalen som brøt ut i 2015.

Søksmålet mot Porsche SE kommer etter mistanke om at det er blitt begått administrative lovbrudd av selskapet, opplyser påtalemyndighetens kontor i Stuttgart.Porsche er et av luksusmerkene i Volkswagen-gruppen, som i 2015 innrømmet å ha fusket med utslippstestene for dieselbiler, slik at de oppfylte utslippskravene.I desember i fjor måtte Porsche SE betale noen av sine egne investorer nær en halv milliard kroner for juks med utslippstallene i millioner av biler.Volkswagen er dømt til å utbetale rundt 27 milliarder euro i bøter og kompensasjon over hele verden for utslippsjuks. Mens Audi, som også er eid av Volkswagen, er bøtelagt for nesten 800 millioner euro.(©NTB