Drivstoffsalget gikk ned i februar

Salget av bilbensin og diesel gikk ned med nesten 8 prosent i februar i år sammenlignet med samme måned i fjor. Diesel er blitt dyrere og bensinen billigere.

Det ble solgt 72 millioner liter med bilbensin forrige måned, en nedgang på 7 millioner liter siden februar 2018.Salget av avgiftspliktig diesel falt med hele 18 millioner liter og endte på 223 millioner liter totalt, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Den gjennomsnittlige prisen på bensin (blyfri 95 oktan) gikk ned med 15,23 kroner per liter i februar 2018 til 15,06 per liter samme måned i år. Dieselprisen gikk opp fra 14,46 kroner i februar i fjor til 14,85 kroner per liter i februar i år.Statistikken omfatter også anleggsdiesel, marine gassoljer, jetparafin, tungoljer og mellomdestillater, fyringsolje, fyringsparafin og andre produkter.Totalt ble det solgt 558 millioner liter med petroleumsprodukter i februar.(©NTB)