Ny Tesla-SUV i salg om to år

Teslas nye kompakt-SUV, Model Y, kommer på markedet innen våren 2021, forteller selskapets sjef og grunnlegger Elon Musk.

– Model Y har en SUVs funksjonalitet, men vil føles som en sportsbil og akselerere fra 0 til 100 på 3,5 sekunder, sa Musk under presentasjonen i Los Angeles torsdag kveld (klokken 4 natt til fredag norsk tid).Bilens billigste versjon får en rekkevidde på 370 kilometer. En dyrere versjon får rekkevidde på 483 kilometer.Kompakt-SUV-en blir rundt 10 prosent større enn Model 3, og 75 prosent av delene i den er de samme som også brukes til å produsere Model 3.Tesla har en fabrikk i Fremont i California, og Gigafactory i Nevada. Det har tidligere vært en utfordring for Tesla å produsere raskt nok.Tesla har det siste året også slitt med batteriproduksjon. Ansatte ved batterifabrikken i Nevada har opplyst til fjernsynsstasjonen CNBC at produksjonen nå ligger på rundt 7.000 batterier per uke. Målet er 8.000 batterier. Samtidig har Musk på Twitter skrevet at selskapet mot slutten av året skal lage rundt 10.000 biler i uken.Tesla hadde planer om å stenge mange butikker for å satse på salg av biler på internett. Men mandag kunngjorde Tesla at selskapet endrer på planene. Kun halvparten av butikkene som Tesla planla å stenge, er stengt.– Som et resultat av at langt flere butikker vil holdes åpne, vil Tesla øke prisene med rundt 3 prosent i snitt globalt, het det i en uttalelse.(©NTB)

Les også