+ mer

Så mye står Volkswagen av CO2-utslippene

Volkswagen-gruppens biler slipper ut nesten like mye som hele Tyskland, og er alene ansvarlig for 2 prosent av CO2-utslippene i verden.

Publisert 29. mars 2019 kl. 17.23
Oppdatert 29. mars 2019 klokken 17.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord
Det sier bilfabrikantens strategisjef Michael Jost til det tyske næringslivstidsskriftet Wirtschaftswoche.– Vi har regnet ut hvor mye av de globale CO2-utslippene Volkswagen-gruppen står for. Bilene står for nesten 1 prosent og lastebilene står for 1 prosent, sier Jost.Bilkonsernet leverte i fjor 10,8 millioner biler til sine kunder i 2018, og har tolv bilmerker i sin portefølje, blant annet Porsche, Audi, VW, Skoda og Seat.Til sammenligning står Tyskland for 2,2 prosent av CO2-utslippene i verden, og ligger på sjetteplass på listen over landene med størst utslipp, ifølge tall fra .Volkswagen-sjef Herbert Diess sa i et møte med sine ansatte i forrige uke at selskapet ønsker å redusere utslippsandelen de står for til null innen 2050.Konsernet har vært trege med å gjøre bilene sine elektriske, men planlegger fram mot 2025 å lansere rundt 50 nye elbilmodeller.(©NTB)