Se opp for steinsprut når snøen smelter

Når snøen smelter starter sesongen for irriterende skader i frontruta.

- All grus og sand kommer frem i dagen når snøen smelter. Vinterdekkene drar med seg mye stein og når hastigheten øker løsner de og fyker som prosjektiler i trafikken, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. Glasskader som meldes til forsikringsselskapene har økt med over 100.000 på ti år fra 2007, ifølge tall fra Finans Norge.I 2007 var det 154.104 glasskader, sammenlignet med 256.974 i 2017.- Kjører man på motorvei eller landevei, er det lurt å følge med der det er påkjøringsfiler. Når det kommer biler innpå fra sideveiene som så øker farten raskt, er det ekstra stor fare for steinsprut, sier NAF-rådgiveren i meldingen. - Da gjelder det å prøve og holde litt ekstra avstand for å unngå steinene. Da minsker i hvert fall sjansen for å få en stein i ruta, fortsetter han.

Les også