David Zalubowski

Tesla endrer planene om kutt i antall butikker

Tesla endrer planene om å stenge mange butikker for å satse på salg av biler over nett. Endringene gjør at selskapet vil øke bilprisen.

Kun halvparten av butikkene Tesla ønsket å stenge, er stengt, viser dokumenter fra selskapet mandag. Det gjør at den planlagte kostnadssparingen ikke er like høy.– Som et resultat av at langt flere butikker vil holdes åpne, vil Tesla øke prisene med rundt 3 prosent i snitt globalt, sier selskapet i en uttalelse.Teslas Model 3 vil ikke påvirkes av prisoppgangen.De gjenværende butikkene vil ha færre ansatte. Bilene i butikkene vil være tilgjengelig for testkjøring dersom kunder vil kjøpe på stedet, men selskapet ønsker først og fremst å styrke bilsalget over nett. Tesla har anslått at nettsalg vil gjøre det mulig å kutte prisene med 6 prosent.(©NTB)

Les også