Foto: Scanpix

Varsler stans i bilsalg med fossilt drivstoff

Kinas Hainan-provins stanser salg av biler med fossilt drivstoff i 2030.

I et forsøk på å kutte utslipp og gjøre seg mindre avhengig av importert olje, er Kina nå i full gang med å planlegge en omfattende utfasing av bensin- og dieselbiler.Hainan starter utfasingen med å erstatte alle tidligere regjeringskjøretøy, busser og taxier med elbiler, brenselcellebiler og såkalte plugin hybridbiler.Det planlegges også en omfattende utbygging av øyas ladestasjoner.Hainan regnes som Kinas Syden, og er en populær turistdestinasjon, både for kinesiske og utenlandske turister. President Xi Jinping har som mål at øya skal bli en slags økologisk testsone.Beijing kunngjorde i 2017 en lignende plan om å gradvis fase ut biler som går på fossilt brennstoff, men knyttet ikke beslutningen til en spesifikk frist.(©NTB)