Vil ha betaling for elbil-lading på jobb

- Bedrifter kan ikke lenger gi bort strømmen til sine ansatte, sier Vattenfall-sjef Tomas Björnsson.

(Finansavisen): Vattenfall har satset på elbilladere i ti år uten å gå inn i Norge som nå har 250.000 ladbare elbiler. Men nå skal de inn, og vil lansere ladere der ansatte skal betale for jobblading, skriver Finansavisen.- Bedrifter kan ikke lenger gi bort strømmen til sine ansatte. Det må komme betaling og beskatning på korrekt vis, sier Vattenfall-sjef Tomas Björnsson til avisen, og påpeker at man ikke bare kjøper en ladestasjon, men en operatørtjeneste.Vattenfall har først planer om å lansere en hjemmelader til 11.990 kroner, før de kommer med en en egen lader for bedrifter, og til slutt en lader også for offentlige steder.Laderen gir ifølge Finansavisen brukeren tilgang til selskapets plattform InCharge, som gir full informasjon og statistikk, og også mulighet for å kunne kreve tilbake strømkostnader av arbeidsgiver når man lader servicebiler hjemme. Samtidig gjør laderen det mulig for arbeidsgiver å belaste arbeidstager for lading på jobben.ElbilgaleHvorfor Vattenfall har holdt seg borte fra elbilgale Norge frem til nå er uvisst.- Det er et godt spørsmål. Vi vil gjøre det på en kontrollert måte og tilby kvalitet. Vi har jobbet med forberedelser på å finne installasjonspartnere. Dessuten er det en annerledes dynamikk nå i det det ikke lenger er like mye fokus på hurtiglading, men mer fokus på hjemmelading og jobblading, der vi er sterke, sier Björnsson til Finansavisen.Vattenfall har planer om å skalere opp til levering av et tusentalls ladere det første året, og deretter satse mye mer i takt med at antallet elbiler vokser. Ifølge Vattenfall-sjefen blir det betydelig volum de neste par-tre årene.- Vi ser på hele Norden som vårt hjemmemarked, og Norge er da et viktig marked for vår vekst og et veldig interessant foregangsmarked der vi nå ser et utrolig potensial både innen hjemmelading og andre segmenter, sier Björnsson til Finansavisen.

Les også