Volkswagen stevnes for bedrageri i USA

Det amerikanske finanstilsynet SEC stevner Volkswagen og tidligere sjef Martin Winterkorn for bedrageri mot investorer i forbindelse med dieselskandalen.

Volkswagen utstedte fra april 2014 til mai 2015 obligasjoner og gjeldspapir med sikkerhet i aktiva til en verdi av 13 milliarder dollar på det amerikanske markedet, samtidig som toppsjefer i konsernet visste om at over en halv million kjøretøy i landet langt overskred utslippsgrensene, opplyser Securities and Exchange Commission (SEC).SEC kaller det «massiv svindel» overfor amerikanske investorer.Volkswagen kom med uriktige og misvisende uttalelser til investorer og assurandører om kjøretøyenes kvalitet, oppfyllelse av miljøkrav og selskapets finansielle stilling, noe som ga konsernet en økonomisk fordel da det utstedte obligasjoner til en mer attraktiv verdi for selskapet, heter det i stevningen.Volkswagen hadde i morgentimene fredag ikke kommentert saken overfor AP.(©NTB)

Les også