+ mer

Advarer mot piggfrie vinterdekk på sommerføre

Undersøkelser viser at én av fem suser gjennom sommeren på piggfrie vinterdekk. Forsikringsselskapet Tryg frykter fatale konsekvenser.

– Mange tror de sparer penger ved å kjøre med piggfrie vinterdekk som om de var helårsdekk. Men da overser man farene med piggfrie vinterdekk på sommerføre, sier bilskadedirektør Jeanett Tennefoss i Tryg Forsikring.Hun trekker fram at piggfrie vinterdekk har langt dårligere veigrep enn sommerdekk. På tørr veibane blir bremselengden betraktelig lenger. På våt veibane risikerer man å få vannplaning ved lavere hastighet enn med sommerdekk.– Den ekstra bremselengden kan bli utslagsgivende og forårsake sammenstøt, skade og død ved en kritisk oppbremsing, sier hun.I Sør-Norge skal piggdekkene av første mandag etter påske. I Nord-Norge kan bilførerne drøye dekkskifte til 1. mai.(©NTB)

Motor