Ford lanserer 450-hesters hybrid SUV

Kommer til Norge senere i år.

I dag ble den helt nye 7-seters SUVen Ford Explorer lansert som ladbar hybrid for det europeiske markedet. Allerede senere i år er Amerikas mest solgte SUV klar for Norge, skriver Ford i en pressemelding.- Dette er en 7-seters drømme-SUV for det norske markedet. Her får du både ekstremt mye plass, avansert teknologi, en stor og sterk SUV med firehjulstrekk og en ladbar hybrid. Det er kjøreglede og krefter i massevis. Vi gleder oss til å levere de første bilene omtrent ved årsskiftet sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.Under panseret på den store SUV-en er Fords 3.0-liters V6 EcoBoost-motor, som i kombinasjon med en 100 HK elektrisk motor gir en totaleffekt på 450 HK og 840 Nm. Elektrisk rekkevidde er estimert til 40 km, målt etter den nye og strenge WLTP-målemetoden, skriver Ford. Bilen tilbys i to varianter, begge med Fords avanserte firehjulstrekksystem. Du kan velge mellom den Ford Performance-inspirerte Explorer ST-Line og den luksuriøse Explorer Platinum. Ifølge Ford kommer alt av utstyr som standard i begge variantene.