FILE- In this July 6, 2018, file photo prospective customers confer with sales associates as a Model 3 sits on display in a Tesla showroom in the Cherry Creek Mall in Denver. Tesla Inc. reports earnings on Wednesday, Oct. 24. (AP Photo/David Zalubowski, File) David Zalubowski

Nå får du ny Tesla til under 400.000

Innstegsmodellen har rekkevidde på 415 kilometer og gjør 0-100 på 5,6 sekunder.

Tesla har nå åpnet for bestilling av Standard Range Plus-modellen til minstemann Model 3 i Norge. Med en startpris på 377.020 kroner kan du dermed få en splitter ny Tesla ferdig levert til under 400.000 kroner.- WLTP-rekkevidden er estimert til 415 kilometer. Vi har foreløpig ikke fått estimert leveringstid til Norge for Standard Plus-varianten, men vil gi beskjed så snart vi vet dette. Norske kunder som bestiller Long Range og Performance-variantene i dag har fortsatt estimert levering i mai, skriver informasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland i en epost.Informasjonssjefen opplyser videre at den grunnleggende Autopilot-pakken har blitt standardutstyr på nye bestillinger av alle Teslas biler. Det betyr at adaptiv cruisekontroll og filholderen Autosteer nå er inkludert. De mest avanserte funksjonene, som for eksempel Navigate on Autopilot, er fortsatt en separat utstyrspakke.Standard Range Plus-modellen blir dermed rundt 83.000 kroner billigere enn Long Rang-modellen. Nedsiden er at Standard Range Plus har bakhjulsdrift, mens de dyrere modellene har trekk på alle fire.I tillegg er den ett sekund tregere på 0-100, men innstegsmodellen skal fortsatt klare sprinten på 5,6 sekunder, som må sies å være bra for en bil til 400.000 kroner.Rekkevidden er også 145 kilometer kortere enn Long Range-varianten.