FILE - In this Jan. 9, 2017, file photo, Carlos Ghosn, Chairman of the Board and Chief Executive Officer of Nissan Motor Co., Ltd., speaks at the North American International Auto Show in Detroit. Nissan said Monday, Nov. 19, 2018, an internal investigation found Chairman Carlos Ghosn under-reported his income and he will be dismissed. (AP Photo/Paul Sancya, File) Paul Sancya

Tidligere Nissan-topp fortsatt i varetekt

Carlos Ghosns advokater ville ha slutt på varetektsfengslingen av den tidligere Nissan-toppen. Japansk høyesterett sa nei.

Varetektsfengslingen av Ghosn ble nylig forlenget til å gjelde fram til 22. april, og kan forlenges ytterligere. Det er uklart når rettssaken mot ham begynner.Forrige måned ble den tidligere Nissan-toppen løslatt mot kausjon, men han ble pågrepet igjen 4. april. Lang varetektsfengsling og gjentatte pågripelser er vanlig i Japan, men å pågripe noen som har blitt løslatt mot kausjon på ny er uvanlig.Ghosn er siktet for å å ha forfalsket finansdokumenter gjennom å underrapportere pensjonen sin, samt med tillitsbrudd gjennom tvilsomme utbetalinger. Han hevder sin uskyld, og sier pensjonen aldri var fastsatt og at utbetalingene var lovlige.65-åringen ledet Nissan i to tiår og reddet bilprodusenten fra konkursens rand. Forrige uke ble han kastet ut av selskapets styre.(©NTB)