Toyota stopper salget av hydrogenbiler

Det samme gjør Hyundai.

Både Toyota og Hyundai i Norge har stoppet utleveringen av hydrogenbiler i påvente av mer informasjon om hydrogeneksplosjonen i Sandvika mandag.Ifølge Teknisk Ukeblad tilbyr Toyota Norge eiere å leie andre biler mens fyllestasjonene er stengt.– Vi vet ikke nøyaktig hva som skjedde på Uno-X stasjonen ennå, så vi ønsker ikke å spekulere. Men vi stopper utleveringen inntil vi har fått vite hva som har skjedd, samt av praktiske hensyn siden det ikke er mulig å fylle drivstoff nå, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.Han understreker at hendelsen ikke hindrer Toyotas hydrogensatsing.– Dette endrer ikke vårt syn på hydrogen, og det er viktig for oss å påpeke at hydrogenbiler er minst like sikre som vanlige biler. Selve hydrogentankene er så robuste at du skal kunne skyte på dem med pistol uten å slå hull i dem, sier Olsen.Hyundai er den andre leverandøren av hydrogenbiler i Norge. Markedsdirektør Christian Stenbo opplyser at også de stanser utleveringen midlertidig.Ifølge Teknisk Ukeblad ble det solgt 51 hydrogenbiler i Norge i 2018, mot 55 året før.Eksplosjonen skjedde ved Uno-X-stasjonen i Sandvika ved 17.30-tiden. Ingen ble alvorlig skadd.(©NTB)