Elbilsalget faller

Tall for nybilsalget fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser tegn på nedkjøling i elbilmarkedet.

I juli ble det registrert 9178 nye personbiler, som var 4,5 prosent færre enn i juli i fjor.Det ble også registrert 1.586 bruktimporterte biler, som var 11,8 prosent færre enn samme periode i fjor.Bilen med flest registreringer var Volkswagen Golf med 618 registreringer. Like bak fulgte Nissan Leaf med 584 og Audi e-tron med 510.Tesla Model 3 hadde i juli 308 registreringer, men er allikevel den soleklare vinneren så langt i år med hele 10.868 registreringer.De fem mest registrerte merkene var henholdsvis Volkswagen, Toyota, Audi, Nissan og Volvo.Elbilsalget fallerI juli endte elbilandelen i nybilsalget på 38 prosent. I første halvår 2019 var elbilandelen på 45 prosent, med mars som beste måned med 58 prosent elbilandel.- Nedgangen bekymrer meg. Det har vært mye snakk om å avvikle elbilfordelene den siste tiden og vi frykter det har bidratt til å gjøre folk usikre. Vi har ikke tid til det – det haster med å kutte klimautslippene, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu i en pressemelding.