Lanserer pansret XC90

Veier 4500 kilo

Lanserer pansret XC90

Veier 4500 kilo

Volvo lanserer nå en pansret versjon av Norgesfavoritten XC90, skriver bilprodusenten i en pressemelding. – Vi er stolte av å kunne tilby våre nye pansrede biler. Med XC90 Armoured kan vi tilby høy personlig sikkerhet for personer som trenger ekstra beskyttelse, sier Stephan Green, markedsdirektør i Volvo Cars Special Vehicles.Ifølge Volvo finnes det i dag et voksende globalt marked for pansrede biler og det utvikles allerede er stort antall biler med ulike beskyttelsesnivåer. Den pansrede versjonen av XC90 har tatt over to år å utvikle, og produksjonen skjer i all hemmelighet. Veier nesten 4500 kiloPansringen i bilene består høyfast stål på 10 millimeter og glasset i vinduene er opptil 50 millimeter tykt. Den ekstra beskyttelsen gjør at bilens vekt øker med rundt 1400 kg og en ferdigprodusert bil har en totalvekt på omlag 4490 kg, medregnet fem passasjerer. Bilene får et nytt chassi og nye bremser for å kunne håndtere den høye vekten.– Produksjonen er svært nøyaktig, noe som er helt nødvendig for å kunne oppfylle de ekstremt høye sikkerhetskravene i denne klassen. Vi jobber også hardt med å beholde bilens kjøreegenskaper, på tross av den omfattende pansringen. Pansringen er utført på en så diskret måte som mulig, slik at det knapt nok er mulig å skille en XC90 Armoured fra en standard XC90. Hver kunde har sine unike behov og ønsker, noe vi tilrettelegger for gjennom skreddersydd produksjon, sier Green.Volvo XC90 Armoured kan bestilles nå og de første bilene leveres til kunder i slutten av 2019.

Les også