Tesla har 90 prosent lavere sjanse for å bli stjålet

Kraftige bensindrevne og sjeldne biler er derimot blant tyvenes favoritter.

Tesla har 90 prosent lavere sjanse for å bli stjålet

Kraftige bensindrevne og sjeldne biler er derimot blant tyvenes favoritter.

Glem Tesla, biltyver foretrekker bensindrevne biler, viser ny undersøkelse. Det er nemlig 90 prosent lavere sannsynlighet for å bli frastjålet en Tesla enn en vanlig bil, ifølge en rapport fra Highway Loss Data Institute.Bilene som oftest blir stjålet er kraftige bensindrevne biler og spesielle biler, som for eksempel pickup-biler.Statistikk viser at biltyver foretrekker sjeldne og dyre modeller. - Ingen av bilene på listen over de som oftest blir stjålet er billige, sier Matt Moore, vice president i Highway Loss Data Institute, og fortsetter;- Tyver er på jakt etter å tjene penger, og ser etter dyrere modeller. Årsaken til at elektriske biler, som for eksempel Tesla, har mindre sannsynlighet for å bli stjålet er sammensatt, mener Moore. Han viser til at elektriske biler ofte står parkert i garasjer eller i nærheten av hjemmet for ladning. - Biltyveri er en typisk vinningsforbrytelse. Elektriske biler som står til ladning i en garasje gjør det vanskeligere for tyvene, sier Moore. På den positive siden har antall biltyverier totalt sett gått kraftig ned de siste 30 årene.U.S. The National Insurance Crime Bureau melder om at 773.139 biler ble stjålet i 2017, det tilsvarer en nedgang på 53 prosent fra 1991.Dette er de ti mest stjålne bilene i USA i perioden 2016-2018:

  1. Dodge Charger HEMI
  2. Dodge Challenger SRT Hellcat
  3. Infiniti Q50 4-door
  4. Infiniti QX80
  5. GMC Sierra 1500 crew cab
  6. Dodge Challenger
  7. Nissan Maxima
  8. Chevrolet Silverado 1500 crew cab
  9. Chrysler 300 4WD

Les også