<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WeWork oppfordres til å droppe notering

Verdsettelsen bekymrer storaksjonær SoftBank.

    Publisert 10. sep. 2019 kl. 13.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    HALVERING AV VERDIEN: Angivelig er verdsettelsen av WeWork senket fra 47 til drøyt 20 milliarder dollar. Her et WeWork-kontor i New York. Foto: NTB Scanpix

    SoftBank Group, storaksjonær i holdingselskapet til amerikanske WeWork, har oppfordret coworkingselskapet til å legge sine børsnoteringsplaner på is på grunn av bekymringer rundt verdsettelsen, melder Reuters og viser til Financial Times, som har vært i kontakt med personer med kjennskap til saken.

    I forrige uke meldte nyhetsbyrået at skepsis blant investorer har tvunget WeWork-selskapet The We Company til å vurdere å kutte verdsettingen ved børsnoteringen til litt mer enn 20 milliarder dollar.

    Skepsis til 47 mrd. dollar

    Da SoftBank satset nye midler på The We Company tidligere i år, var verdsettelsen av kontorhotellselskapet 47 milliarder dollar.

    Ifølge Reuters er dette et tall mange analytikere behandler med skepsis.

    Sanford C. Bernstein-analytiker Chris Lane sier til nyhetsbyrået at dersom The We Company legger børsnoteringen på vent, så vil SoftBank kunne bidra med en alternativ finansieringsplan for selskapet. Lane, som selv vurderer verdien av The We Company til 23 milliarder dollar, anslår at selskapet behøver 9 milliarder dollar i finansiering for å bli cash-flow-positivt.