<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Punger ut en kvart milliard for Hallmaker Group

Eieindomsselskap i Bergen sikrer seg en av Norges ledende leverandører av stål- og plasthaller.

Publisert 16. feb. 2020
Oppdatert 16. feb. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
TYRKISK KUNDE: Hallmaker Group leverte i fjor en 82 meter bred flyhangar til Turkish Airlines i Istanbul. Foto: Hallmaker Group

Det bergenbaserte eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb kjøper Hallmaker Group AS for cirka 250 millioner kroner, opplyses det i en melding.

– Vi ønsker ikke å gå ut med eksakt kjøpesum, men etter oppkjøpet vil vi omsette for rundt en milliard kroner årlig, sier adm. direktør Rune Birkeland i Zurhaar & Rubb, som eier og forvalter eiendommer i Bergen-området, samt på Bømlo.

Vil videreutvikle

Hallmaker er en av Norges ledende leverandører av stål- og plasthaller, og har også virksomhet i Sverige, Polen Storbritannia og USA. Konsernet er først og fremst kjent for å levere flyhangarer over hele verden, i tillegg til blant annet idrettshaller, anleggshaller og industribygg.

– Målet med oppkjøpet er å videreutvikle eiendommer i Hallmaker-konsernet, samt videreføre synergier som naturlig ligger i eiendomsforvaltning samt i utleie- og produksjon av stål- og plasthaller, sier Birkeland, som i flere år har vært styremedlem i Hallmaker Group.

I 2019 omsatte Hallmaker ifølge meldingen for cirka 850 millioner, og konsernet har i dag 350 ansatte.

Zurhaar & Rubb har allerede bygg fra Hallmaker i sin portefølje, blant annet ByggMax på Askøy utenfor Bergen. Eiendomsselskapet ble etablert av Birkeland og Finn Haldorsen i 1993.