Frykt for coronavirus: Mipim blir flyttet til juni

Eiendomsbransjens store happening, den årlige Mipim-messen i Cannes, flyttes til juni som følge av virusfrykt.

UTSATT: Her fra fjorårets arrangement. Foto: Valentin Desjardins

Arrangøren Reed Midem forsøkte lenge å overbevise de drøyt 25.000 deltagerne om at messen ville gå som planlagt, mellom 10. og 13. mars.

Men lørdag kom kontrabeskjeden: Messen flyttes til mellom 2. og 5. juni som følge av coronaviruset. Det er første gang i arrangementets 30 år lange historie at noe slikt har skjedd.

– Hensynet til våre kunder og vårt personale er prioritert. Gitt de pågående hendelsene er den beste avgjørelsen å utsette Mipim til juni, sier Reed Midems adm. direktør Paul Zilk i en pressemelding.

– Dette er ikke en avgjørelse vi har tatt med letthet. Vi tror de nye datoene vil gi det internasjonale Mipim-publikummet muligheten til å oppnå sine forretningsmessige mål, sier han videre.

I forkant hadde flere store selskaper som Blackstone Group, Cushman & Wakefield, Savills, Knight Frank og PGIM Real Estate trukket sin deltagelse.

I alt var det ventet over 50.000 besøkende til den sørfranske byen mens messen skulle pågå, med hotellpriser som vanligvis beveger seg langt over 100.000 kroner pr. natt på de mest eksklusive overnattingsstedene langs Croisetten.

Mipim

  • Forkortelse for Le marché international des professionnels de l’immobilier.
  • Årlig, internasjonal eiendoms- og byutviklingsmesse som avholdes i Cannes av selskapet Reed Midem.
  • Skulle pågått mellom 10. og 13. mars, men er flyttet til mellom 2. og 5. juni på grunn av coronavirusutbruddet.
  • Det er normalt ventet over 26.000 betalende gjester. Over 100 land er representert, med rundt 6.400 deltagere fra investerings- og finansieringsselskaper.
  • Fra Norge er det ventet rundt 500 gjester.
  • En firedagersbillett til selve messeområdet koster 2.095 euro, altså 21.300 kroner, eks. moms.