Olav Thon gir leietakere betalingutsettelse

Butikkleietakere hos Olav Thon Gruppen får betalingsutsettelse på husleien.

EMPATISK: Olav Thon Gruppen besluttet i dag å gi betalingsutsettelse for sine leietakere.  Foto: NTB Scanpix

På grunn av situasjonen i Norge og hvordan coronaviruset direkte påvirker økonomien til butikker og leietakere på Olav Thon Gruppens norske kjøpesentre og eiendommer, iverksetter gruppen, ifølge en pressemelding, tiltak for å hjelpe konkurstruede bedrifter.

– Olav Thon Gruppen har i dag besluttet å gi betalingsutsettelse til alle våre serveringssteder og butikkleietakere i Norge som er rammet av likviditetsproblemer som følge av korona-krisen. For øvrig har vi løpende dialog med enkeltleietakere for å finne individuelle løsninger for de som står i fare for å gå konkurs, sier Hallerud i meldingen.

Han legger til at de opplever situasjonen rundt coronakrisen som dramatisk for norsk varehandel. 

– Omsetningen for mange av våre leietakere er nærmest over natten blitt borte. Vi håper myndighetene snarest treffer målrettede tiltak mot norsk varehandel slik at vi ikke risikerer utradering av en hel bransje, sier Hallerud.