Coronasmell på opp mot 10 prosent

Simon Wallace i DWS Group ser fall på kort sikt, stabilisering neste år og oppgang igjen i 2022.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 09.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
CORONA TYNGER: I markedet for næringseiendom i London. Foto: Bloomberg

Verdien av kontorbygg i London ligger an til å synke med opp mot 10 prosent i år ettersom coronapandemien går ut over etterspørselen, melder Bloomberg.

Analysesjef Simon Wallace i DWS Group sier til nyhetsbyrået at coronaforstyrrelsene gjør at mange selskaper inntar en avventende holdning før de leier kontorareal.

Han peker på at kortsiktig etterspørsel har stupt, og at mange selskapers ansatte fortsatt jobber fra hjemmekontor, selv om britiske myndigheter har oppmuntret folk til å returnere til sine arbeidsplasser.

Fall, stabilisering, vekst

Wallaces estimat er at leienivået i de dyreste områdene i London vil falle med rundt 8 prosent.

Mangel på nye prosjekter i byen og fortsatt relativt attraktiv avkastning for investorer vil imidlertid føre til en stabilisering i verdsettingen i den britiske hovedstaden neste år, før eiendomsverdiene peker opp igjen i 2022, ifølge Wallace i DWS.

– Når du ser på priser i London sammenlignet med andre deler av Europa, og spesielt sammenlignet med statsgjeld, ser det veldig attraktivt ut, understreker Wallace i et intervju med Bloomberg.

Logistikk først

I en rapport DWS Group har publisert onsdag, fremgår det at logistikkeiendom er deres foretrukne valg når det gjelder britisk næringseiendom og avkastningsutsikter.

Deretter følger utleieboliger, mens handelseiendom vil fortsette å gjøre det svakest, ifølge Bloomberg.

DWS Group er en tysk kapitalforvalter med rundt 750 milliarder euro til forvaltning og over 3.000 ansatte globalt. Hovedeier er Deutsche Bank.