Trondheim Areal vil lage ny bydel i Trondheim

NTNU-studenter får husly for at de jobber gratis med å utvikle en ny bydel i Trondheim by.

Publisert 10. sep. 2020 kl. 19.36
Oppdatert 12. sep. 2020 klokken 17.46
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 359 ord
NY BYDEL: Her på Tunga i Trondheim har Trondheim Areal kjøpt 67 mål som de nå skal gjøre om til en ny bydel ved hjelp av studenter.  Foto: DNB Næringsmegling
SATSER: Harald Mohn, daglig leder i Trondheim Areal. Foto: Pressefoto

– Vi har innledet et samarbeid med NTNU-studentene som studerer eiendomsutvikling ved NTNU, de får være hos oss gratis ved at de jobber med utviklingen av bydelen. Blant annet med tanke på teknologi og arkitektur, sier daglig leder i Trondheim Areal, Harald Mohn. 

– Billig arbeidskraft? 

– Det er god samfunnsøkonomi, dette er vinn-vinn for oss, for studentene og for samfunnet, sier Mohn. 

Trondheim Areal ble etablert 24. mars i år. Lerka Eiendom eier 20 prosent og sammen med en rekke investorer kjøpte de 67 mål på Tunga i Trondheim med 43.500 kvadratmeter næringseiendom til 950 millioner i vår. 

Det var DNB Næringsmegling som meglet transaksjonen. 

 – Vårt mål er å legge til rette for utvikling og bygging av en attraktiv og fremtidsrettet næringsklynge i Trondheim, sier Mohn, som også er daglig leder i Lerka Eiendom. 

Vil lage egen bydel 

Rundt næringklyngen i Trondheim skal det også komme 10.000 boliger og Mohn har som mål å være med på utvikle en ny bydel i byen. 

– Vi ønsker at dette skal være en ny bydel, i harmoni med alt som foregår rundt. I dag er det 25 leietagere her innenfor blant annet kontor, handel, industri og lager. 

– Skal dere rive mye av den eksisterende eiendomsmassen?   

– Ikke på kort sikt, men det kan bli en blanding av riving og å gjøre om eksisterende eiendom så den er mer tilrettelagt for de som skal leie her i fremtiden. Vi ønsker å forbedre oss hele tiden og ha miljø i fokus, sier Mohn. 

Investorer 

Lerka Eiendom står for utvikling og drift. Med seg har de investorer som plantasjen-gründer Tore Thorstensen og Finn Erik Røed i Trollborg Invest. Lerka Eiendom har allerede utviklet og forvaltet eiendom på Tunga siden 2017. 

 –  Ingen vet nøyaktig hvilke behov leietakerne har om 10-30 år så vi vil hele tiden jobbe med utvikling og det er også der studentene vil komme inn, sier Mohn. 

– Hvordan skal dette samarbeidet foregå? 

– Vi etablerer noe vi kaller PropTechLAB. NTNU-studentene har hele bygget til rådighet. «Husleien» betales gjennom deres tilstedeværelse og engasjement i utviklingen. 

– Laboratoriumet skal fungere som en ny campus for NTNUs eiendomstudenter eller studenter som har fag i tilknytning til eiendom, sier Mohn.