Meldte om storsalg etter massiv aksjehamstring

Styreformannen i Baltic Sea Properties har hamstret med begge hendene i to måneder før selskapet sendte ut en melding om mulig storsalg.

STYRELEDER HAMSTRER: Adm. direktør i Baltic Sea Properties, Lars Christian Berger, skjønner at aksjehandelen kan se påfallende ut. Foto: Eivind Yggeseth
Næringseiendom

Torsdag morgen kom en børsmelding fra Baltic Sea Properties (BSP) BALT-ME om at det var inngått en intensjonsavtale med selskapets største leietager, det baltiske dagligvareselskapet Norfa, om salg av 13 dagligvarebutikker for 13,2 millioner euro – tilsvarende 144 millioner kroner.

– Forhandlet utallige ganger

– Norfa er og har vært vår største leietager i mange år, og vi har forhandlet med dem utallige ganger om ulike løsninger mellom oss som det ikke nødvendigvis er blitt noe av, sier adm. direktør i Baltic Sea, Lars Christian Berger.

Selskapet måtte i fjor kutte leien i denne porteføljen med cirka 45 prosent.

– Forhandlingene om forlengelse tok fire–fem år, så det har ikke vært enkelt å håndtere prosesser med leietageren, sier Berger.

Påfallende handel 

– Det ser påfallende ut at EKN hamstrer aksjer i forkant av at intensjonsavtalen børsmeldes?

– Vi har forståelse for at det for utenforstående kan se ut som Centralkirken og EKNs handler har vært motivert av en potensiell avtale med Norfa, men dette må altså ses i kontekst av oppkjøp som har pågått over en lengre periode og ikke av nevnte melding, sier Berger.

– Hvor lenge har dere jobbet med intensjonavtalen?

– Vi har i to måneder hatt lette forhandlinger om hva en mulig salgspris ville vært for butikkene. Først i midten av forrige uke ble dette konkretisert med et antall butikker og en pris akseptabel for begge parter, sier Berger.

Han forteller at Norfa i utgangspunktet ønsket å holde disse forhandlingene konfidensielle, men etterga etter hvert Baltic Seas ønske om å kunne publisere til børs, selv om intensjonsavtalen er svært lite bindende – det gir ingen kostnader for Norfa å bryte den.

BALT-ME
baltikum
Nyheter
Næringseiendom
Børs