Meldte om storsalg etter massiv aksjehamstring

Styreformannen i Baltic Sea Properties har hamstret med begge hendene i to måneder før selskapet sendte ut en melding om mulig storsalg.

STYRELEDER HAMSTRER: Adm. direktør i Baltic Sea Properties, Lars Christian Berger, skjønner at aksjehandelen kan se påfallende ut. Foto: Eivind Yggeseth
Næringseiendom

Torsdag morgen kom en børsmelding fra Baltic Sea Properties (BSP)  om at det var inngått en intensjonsavtale med selskapets største leietager, det baltiske dagligvareselskapet Norfa, om salg av 13 dagligvarebutikker for 13,2 millioner euro – tilsvarende 144 millioner kroner.

– Forhandlet utallige ganger

– Norfa er og har vært vår største leietager i mange år, og vi har forhandlet med dem utallige ganger om ulike løsninger mellom oss som det ikke nødvendigvis er blitt noe av, sier adm. direktør i Baltic Sea, Lars Christian Berger.

Selskapet måtte i fjor kutte leien i denne porteføljen med cirka 45 prosent.

– Forhandlingene om forlengelse tok fire–fem år, så det har ikke vært enkelt å håndtere prosesser med leietageren, sier Berger.

Påfallende handel 

– Det ser påfallende ut at EKN hamstrer aksjer i forkant av at intensjonsavtalen børsmeldes?

– Vi har forståelse for at det for utenforstående kan se ut som Centralkirken og EKNs handler har vært motivert av en potensiell avtale med Norfa, men dette må altså ses i kontekst av oppkjøp som har pågått over en lengre periode og ikke av nevnte melding, sier Berger.

– Hvor lenge har dere jobbet med intensjonavtalen?

– Vi har i to måneder hatt lette forhandlinger om hva en mulig salgspris ville vært for butikkene. Først i midten av forrige uke ble dette konkretisert med et antall butikker og en pris akseptabel for begge parter, sier Berger.

Han forteller at Norfa i utgangspunktet ønsket å holde disse forhandlingene konfidensielle, men etterga etter hvert Baltic Seas ønske om å kunne publisere til børs, selv om intensjonsavtalen er svært lite bindende – det gir ingen kostnader for Norfa å bryte den.

BALT-ME
baltikum
Nyheter
Næringseiendom
Børs