Øker kursmålet i coronafritt Entra

Entra merker nesten ingenting til pandemien. – Vårt «top pick» innen næringseiendom i Norden, sier analytiker Simen Mortensen i DNB Markets.

STYRKET I TROEN: Simen Mortensen i DNB Markets jekker opp kursmålet i Entra til 155 kroner. Dermed mener han aksjen har en oppside på 17 prosent. Foto: Håkon Løtveit
Næringseiendom

Entra   la frem tallene for tredje kvartal på fredag, og kunne konstatere at skadevirkningene av coronapandemien knapt er merkbare. 

Ifølge eiendomsselskapet forsvant bare 14 millioner kroner i leieinntekter i andre og tredje kvartal på grunn av nedstengningen, tilsvarende 1,3 prosent. 

Og ved det seneste forfallet, 1. oktober, kom all leie inn som normalt.

Entra

(Mill. kr)3. kv./203. kv./19
Leieinntekter589577
Driftsresultat543530
Resultat før skatt1.354900
Resultat etter skatt1.068723

– Yieldene presses nedover, og vi synes aksjen er verdsatt mye mer attraktivt enn svenske peers (sammenlignbare selskaper, journ. anm.). Entra er vårt «top pick» innen likvide næringseiendomsaksjer i Norden, sier DNB Markets-analytiker Simen Mortensen til Finansavisen.

Han jekker opp kursmålet med 5 kroner til 155 kroner aksjen. Til sammenligning handles den nå for rundt 132 kroner på Oslo Børs. Selskapet rapporterer underliggende verdier (EPRA NAV) på 160 kroner pr. aksje.

Dyrere kontorbygg

Rekordlave renter bidrar til yieldkompresjon, altså redusert avkastningskrav, for næringseiendom. I Oslo er såkalt prime yield, avkastningskravet for de mest attraktive kontoreiendommene, nede i 3,5 prosent. Det igjen sender eiendomsverdiene opp, også for Entra.

Godt hjulpet av verdioppskrivninger på 892 millioner kroner, økte resultatet i tredje kvartal til 1.394 millioner, opp fra 900 millioner i tilsvarende periode i fjor.

– Resultatet var som ventet. Yieldene trekker nedover og øker verdiene, kommenterer Mortensen.

Økende ledighet

Entra har en stor andel offentlige leietagere, og ledigheten i den drøyt 1 million kvadratmeter store porteføljen er på lave 2,6 prosent. 

Den skal likevel opp til mellom 4,5 og 5 prosent på to års sikt, mener Mortensen. Samtidig skal den generelle markedsledigheten opp til mellom 7 og 8 prosent, ifølge DNB Markets' modell.

Den største endringen corona har medført i denne sammenhengen er å bryte stigmaet om hjemmekontor
Simen Mortensen, DNB Markets

– Du har en varm kjøpsanbefaling på tross av høyere ledighet?

– Ja, men det er tre ting å tenke på: Ledighetsutviklingen er riktignok negativ, men at det kommer mer penger inn i eiendom er positivt. Det samme er verdsettelsen av aksjen.

Ingen hjemmekontoreffekt ennå

Også selskapet tror på en svak økning i arealledigheten.

– Det er ikke den direkte coronaeffekten som slår inn, men rett og slett vanlig tilbud og etterspørsel for kontorer og reduserte økonomiske utsikter, sier Mortensen, som også påpeker at det bygges mye.

– Vil ikke økt bruk av hjemmekontor kunne påvirke etterspørselen?

– På sikt, ja, men det er ikke det som vil bevege markedet de neste to årene. Gradvis, i en periode på åtte til ti år, vil vi se en effekt der hjemmekontor fases mer og mer inn. Den største endringen corona har medført i denne sammenhengen er å bryte stigmaet om hjemmekontor, at det ikke bare er noe man har hvis barna er syke eller en fredag etter lunsj i bilen på vei til hytta, men at man faktisk sitter og jobber hjemmefra. Holdningsendringen er den største endringen til nå, markedseffekten kommer over tid, sier analytikeren.

– Det blir litt som onlinehandel, det kom heller ikke over natten. Men gradvis kommer effekten mer og mer inn i markedsbalansen.

entra
dnb markets
simen mortensen
Nyheter
Næringseiendom
Børs
Aksjeanalyse