Promenaden kjenner seg ikke igjen i fallende leiepriser

Promenaden Management melder om tre butikksigneringer på svært høye nivåer. – Vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsene av fallende leiepriser, sier daglig leder Annette Lund.

DOMINERER I LUKSUSSTRØK: Promenaden Management leier ut lokaler til en rekke butikker i det høyeste prissjiktet, som her i Nedre Slottsgate. Foto: NTB
Næringseiendom

Finansavisen omtalte nylig en fersk rapport fra Colliers International som viser at leieprisene for butikklokaler i Oslo sentrum er på vei rett ned. I prestisjestrøket rundt Egertorget i Karl Johans gate og de tilstøtende gatene har leienivået falt med rundt 30 prosent på ett år, ifølge Colliers.

Mens toppnivået var en årlig husleie på 25.000 kroner pr. kvadratmeter i fjor, får man maksimalt 18.000 kroner for de samme lokalene i dag, skal man tro næringsmegleren.

Promenaden Management

  • Forvalter 80.600 kvadratmeter butikklokaler fordelt på 14 bygg i Oslo sentrum.
  • Har satset stort på etableringen av «Promenaden Fashion District», et område med luksusforretninger i kvartalene mellom Karl Johans gate og Prinsens gate, avgrenset av Akersgata og Nedre Slottsgate.
  • Registrert i Brønnøysundregistrene som Promenaden Property. Heleid av britiske Meyer Bergman etter at Søylen Eiendom solgte sin andel i 2015.

Men det gjør ikke Annette Lund, daglig leder i eiendomsselskapet Promenaden Management,

– Basert på kontraktene vi har signert, kjenner vi oss ikke igjen i beskrivelsene av fallende leiepriser, sier hun.

PENGESTERKE LEIETAGERE: Annette Lund, daglig leder i Promenaden Management. Foto: Promenaden Management

Opp mot 28.000

Lund melder om tre signeringer med internasjonale aktører på langt høyere nivåer i år. To av dem er i Nedre Slottsgate, som allerede huser merker som Burberry, Balenciaga, Hermès, Saint Laurent og Louis Vuitton.

To av dem er allerede etablert i Norge, mens den siste er en ny aktør
Annette Lund, Promenaden Management

– I den gaten har vi signert to kontrakter på mellom 24.000 og 27.000 kroner meteren. Og i selve Karl Johans gate har vi oppnådd 28.000 kroner, sier Lund.

Så du mener Colliers har bommet på analysen?

– Jeg kan kun snakke for oss, men vi opplever stor etterspørsel. Det er begrenset med lokaler i Nedre Slottsgate, som er etablert som Norges luksusgate, og butikkene der har hatt stor omsetningsvekst.

– Store lokaler

Lund vil ikke røpe hvilke aktører som har signert kontraktene, men at det er snakk om forhandlere av den ytterste luksus er det liten tvil om.

– To av dem er allerede etablert i Norge, mens den siste er en ny aktør, sier hun.

Finansavisen skrev tidligere i år at franske Chanel skal etablere sin første butikk i Norge i Nedre Slottsgate 10, der Promenaden Management nå oppfører en ny bygård.

– Hvor store lokaler er det snakk om?

– Det varierer, men det er store lokaler. To av aktørene vil ha butikker over to etasjer. Leienivåene jeg refererer til gjelder første etasje, men det er høy leie også i andre etasje, sier Lund.

Berget av norske turister

Utenlandske turister er en svært viktig målgruppe for luksusforretningene i Oslo sentrum, og dem har det som kjent vært meget få av i år. Leietagerne til Promenaden gikk følgelig på en solid smell som følge av nedstengningen i mars, men det er ikke bare sorg og elendighet:

– Til tross for en betydelig nedgang i andre kvartal, opplevde vi tosifret vekst for butikkene i sommer. Det har å gjøre med at flere nordmenn reiste til Oslo, og vi slo fjoråret i sommermånedene. Det er vi svært fornøyd med. Så har det vært en tilbakegang i tredje kvartal og begynnelsen av fjerde, forteller Lund.

promenaden property
colliers international
karl johans gate
nedre slottsgate
leiepriser
retail
butikker
luksusmerker
oslo sentrum
louis vuitton
chanel
burberry
balenciaga
hermes international
saint laurent
Nyheter
Næringseiendom
Handel
Børs