<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Otterlei Group kjøper «Kjøpesenteret Foyn» med prislapp på 225 mill.

Otterlei Group har kjøpt Storgaten 30-32 i Tønsberg, men røper ikke endelig pris.   

    Publisert 3. nov. 2020 kl. 13.23
    Oppdatert 3. nov. 2020 klokken 14.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 288 ord
    FLERE HUNDRE MILLIONER: Storgaten 30-32, tidligere kjent som Handelhuset Foyn, lå ute med en prislapp på 225 millioner, og er nå solgt til Otterlei Group.  Foto: Q4 Næringsmegling
    HEMMELIG PRIS: Trond Stensholt, megler i Q4 Næringsmegling. Foto: Q4 Næringsmegling

    – Eiendommen ble lagt ut i markedet i begynnelsen av september og bud ble akseptert mot slutten av måneden. Det var stor interesse som endte i åtte visninger og flere bud, sier Trond Stensholt, megler i Q4 Næringsmegling. 

    Storgaten 30-32 i Tønsberg het tidligere Handelshuset Foyn og inneholder tre etasjer med næring over 8.300 kvadratmeter og 3.000 meter tomt. 

    – Interessen var både fra lokale og nasjonale interessenter. Partene er enige om at vi ikke uttaler oss om pris, sier Stensholt. 

    Hovedleietagere er McDonald's, Kiwi og Friends at Work og årlig leieinntekt er 13,8 millioner kroner. Stenholt utelukker ikke at salget er ny rekord i området. 

    – Vi er soleklar markedsleder i Vestfold og Telemark og det er i alle fall den største transaksjonen vår siden vi ble etablert i 2016, sier han. 

    Prislapp 225 millioner 

    Eiendommen lå ute i det åpne markedet til 225 millioner kroner. Selger er Folksom som er en av de største eiendomsselskapene i området med en eiendomsportefølje på cirka 50.000 kvadratmeter og en utviklingsportefølje på cirka 55.000 kvadratmeter. 

    Eierskiftet skjer formelt 31. desember 2020.

    Boligprosjektet «Foyntaket» stod ferdig våren 2018 og det tidligere kjøpesenteret ble oppgradert og omgjort til et næringsbygg med enkeltstående leietagere i 2019. 

    – Det er en solid eiendom med langsiktige leietagere og en attraktiv beliggenhet midt i Tønsberg sentrum. Vi ser frem til å overta og videreutvikle eiendommen, sier Jan Sigurd Otterlei, eier av Otterlei Group, i en pressemelding. 

    Industriselskap

    Otterlei Group er et investeringsselskap som eier blant annet Adax, Norac, Norac Badekabiner og Agdersveis. Selskapet har hovedkontor i Arendal.

    Otterlei og Folksom har også inngått en forvaltningsavtale, som innebærer at Folksom forvalter og driver bygget videre. For leietagere vil det derfor ikke være noen praktisk endring.