Sparebank Vest casher inn på signalbygg i Bergen

Gevinst på 250 millioner kroner for Sparebanken Vest.

SOLGTE: Sparebanken Vest og Jan Erik Kjerpeseth har solgt det fem år gamle bygget, Jonsvollskvartalet, i Bergen. Foto: Emil Weatherhead Breistein
Næringseiendom

SOLGT: KLP Eiendom har kjøpt Jonsvollskvartalet, som i 2016 vant «Eiendomsprisen» for Bergen. Foto: Anders Horntvedt

KLP Eiendom er blitt enige med Sparebanken Vest om å kjøpe Jonsvollskvartalet i Bergen sentrum. Det opplyses gjennom en børsmelding torsdag. 

Formelt sett eies Jonsvollskvartalet av eiendomsselskapet Jonsvollskvartalet AS, og det er dette selskapet som nå bytter eier. KLP kjøper 100 prosent av aksjene i selskapet. 

Bygget, som var ferdigstilt oktober 2015, prises til 1,62 milliarder kroner. 

Sparebanken Vest får dermed en gevinst på nærmere 250 millioner kroner, etter at banken kjøpte opp hele bygget i fjor.

– Særdeles fornøyd

Sparebank Vest satt med en eierandel på 34 prosent i næringsbygget, før de i fjor kjøpte opp resten Jonsvollskvartalet fra blant annet Trond Mohn og hans investeringsselskap Meteva. Mohn kjøpte i 2013 66 prosent av næringsbygget sammen med tidligere Frank Mohn-sjef Magne Sangolt og Bergens Medisinske Forskningsstiftelse, da het selgeren Sparebanken Vest Eiendomsforvaltning.

– Vi er særdeles fornøyde med å ha kommet i mål med salget, samtidig som vi får en profesjonell eiendomsaktør som eier av Jonsvollskvartalet. Med KLP som eier får vi en aktør med et langsiktig perspektiv, og en betydelig eiendomskompetanse og portefølje, som vil ivareta oss og de øvrige leietagerne på en god måte, sier konsernsjef i Sparebanken Vest, Jan Erik Kjerpeseth.

KJØPTE: Gunnar Gjørtz, adm. direktør i KLP Eiendom. Foto: Håkon Sæbø

Sparebanken blir værende

Jonsvollskvartalet har et areal på rundt 19.300 kvadratmeter, fordelt på åtte etasjer pluss en kjeller. I tillegg til hovedkontoret til Sparebanken Vest, holder også Eiendomsmegler Vest, Frende Forsikring, Norne Securities og Brage Finans til i bygget. 

– Jonsvollskvartalet blir vår andre eiendom i Bergen, og vil bidra til ytterligere geografisk diversifisering av vår eiendomsportefølje, sier Gunnar Gjørtz, adm. direktør i KLP Eiendom.

Simonsen Vogt Wiig og og leietagerne Norne Securities har bistått selger under transaksjonen, mens BAHR og EY har vært rådgivere for kjøper. Overtagelsen er satt til fredag 27. november. 

sparebanken vest
klp eiendom
bergen
trond mohn
meteva
Nyheter
Næringseiendom
Børs