Landemerke i Oslo solgt for 2,25 milliarder

Tristan Capital Partners selger Telegrafen i Oslo sentrum til et Arctic-syndikat etter omfattende renovering. Prisen er 210 millioner euro – 2,25 milliarder kroner.

KJØPT FOR 530 MILLIONER I 2016: Den nybarokke Telegrafbygningen i Oslo sentrum er siden renovert for et ukjent beløp. Foto: Gard Setsaas
Næringseiendom

Eiendommen i Kongens gate 21 ble opprinnelig bygget som hovedkontor for Televerket i 1924, og var lenge et av byens største kontorbygg. I 2016 ble det kjøpt av Tristan Capital Partners-fondet Episo 4, sammen med familiene Malling og Vedal, som satte i gang en storstilt rehabilitering av de 25.500 kvadratmeterne.

Arbeidet skal ikke avsluttes før i mars, men allerede nå er bygget solgt videre til et syndikat sammensatt av Arctic Securities.

Dermed er det duket for en antatt grei gevinst for selgerne, som kun betalte 530 millioner kroner til Telenor Eiendom for bygget i 2016.

Den gangen skrev Dagens Næringsliv at bygget skulle rehabiliteres for en halv milliard kroner. Om det blir sluttregningen, er gevinsten av milliardkaliber, men Finansavisen har ikke lykkes å få noe svar på hvor mye som er brukt.

OMFATTENDE JOBB: Bildet er tatt under rehabiliteringen sist vinter. Foto: Michael Groth

Droppet hotell

Lenge verserte det rykter om at eiendommen skulle bygges om til hotell, men det ble det ikke noe av. I dag er det tegnet leiekontrakter for samtlige kvadratmeter som skal brukes til kontorformål, blant annet med Nordic – Office of Architecture, Bane NOR, Norconsult og Ahead Group Norway.

I første etasje kommer det «publikumsrettet virksomhet», altså butikker, restauranter og kafeer.

Bygget, som forøvrig er tegnet av rådhusarkitekt Arnstein Arneberg, ble tidligere i år tildelt BREEAM-ratingen «Very good».